9 steg till bättre självförtroende




1.

Ett bra sätt att få ett bättre självförtroende är att lura kroppen att man har det. Du gör det genom att stå som om du hade ett bra självförtroende, sitta som om du hade ett bra självförtroende och bete dig (spela helt enkelt) fram ett bra självförtroende. Testa. Öva. - Jag, Nina vill bara påpeka att det här har jag själv testat för många år sedan och det funkar! Just denna punkt har jag försökt att lära andra!





2
. Sträva inte efter yta, sträva efter djup istället. Strunta i tidningarnas modellbilder, bry dig inte om kroppsidealen som alla ångestfulla strävar efter just nu. Det är inget fel med att motionera och äta rätt men istället för att se spinkiga modeller eller biffiga superstjärnor som ett ideal kan du bli det bästa som du förmår istället. Det är gott nog.






3. Öva på att lyssna på andra och ta in vad de har att säga och erbjuda. Det kan vara svårt för den med dåligt självförtroende att göra så, men faktum är att om du koncentrerar dig mer på andra än dig själv så kan du ta in vad de har och kanske lära dig något som gör dig starkare (i motsats till att inte höra vad de säger och gå därifrån och bara undra vad de tyckte om dig).





4. Strunta i din familjs och dina vänners förväntningar på dig och börja följa ditt eget hjärta istället. Börja med något litet steg så märker du att det inte är så farligt.





5. Utmana det du trodde att du trodde på. Fundera över dina värderingar och se om de verkligen är dina egna. Ditt dåliga självförtroende kan bero på att du går runt och mår dåligt för att du bär på andras värderingar - och framför allt andras värdering av dig.






6. Sätt mål. Det är jättebra att skriva ner vad du vill och vart du vill komma. Det hjälper dig att hitta det första steget till målet och sedan sätta ner foten och ta ett litet steg närmare.







7. Gör en skrivövning där du sätter alla egenskaper du beundrar hos andra på pränt. Gör en lång lista. Det kan vara saker som integritet, ärlighet, mod, humor och annat som du gillar hos andra människor. När du är klar med listan är det faktiskt så att alla egenskaper du ser där är sådana du själv skulle vilja ha eller inte tror att du har nu (men kanske faktiskt har). Börja försiktigt att föra in de här egenskaperna i ditt dagliga liv en efter en till du gjort allt på listan. Du kommer att älska det.






8. Håll noga koll på vad som motiverar dig varje dag och håll dig nära dessa saker varje dag. Försök helt enkelt att fylla ditt liv med mer av det du gillar så kommer du också att få ett bättre självförtroende på köpet eftersom du mår så mycket bättre.






9. Sätt igång. Du måste räkna med att det här är en process som tar lite tid men med övningarna här och en ny inställning där du är chef över jobbet "skaffa självförtroende" så kommer du snart att märka den förändring du vill se.







Dessa punkter hittade jag på -> http://www.battre-sjalvfortroende.se/



Little wonders



let it go,
let it roll right off your shoulder
don't you know
the hardest part is over
let it in,
let your clarity define you
in the end
we will only just remember how it feels 

our lives are made
in these small hours
these little wonders,
these twists & turns of fate
time falls away,
but these small hours,
these small hours still remain 

let it slide,
let your troubles fall behind you
let it shine
until you feel it all around you
and i don't mind
if it's me you need to turn to
we'll get by,
it's the heart that really matters in the end 

our lives are made
in these small hours
these little wonders,
these twists & turns of fate
time falls away,
but these small hours,
these small hours still remain 

all of my regret
will wash away some how
but i can not forget
the way i feel right now 

in these small hours
these little wonders
these twists & turns of fate
these twists & turns of fate
time falls away but these small hours
these small hours, still remain,
still remain
these little wonders
these twists & turns of fate
time falls away
but these small hours
these little wonders still remain




tröööööööööööött



hm.. känns som om kroppen varit trött efter veckan som gått. 14 timmar sömn rakt av! klockan 14.00 klev fröken upp idag. Och då är det ju viktigt att man äter en bra frukost! Eftersom frukost är det viktigaste målet på dagen...macka (med baugettsörja), cola och rulltårta satt utmärkt i den lilla magen :)




Men jag dregglade iaf inte!




Så här trött var jag idag åh.

Med jacka och vantar somna jag på en stol hos mormor..









Happy birthday to me :D



haha PETRA du är ju så underbar! Du var först med att vänta in att skicka ett grattis sms vid 12 slaget, sedan fick jag ett brev från dig med det sötaste kortet och nu hittar jag den här bilden på din blogg :D <3  

Fyller ju år idag :D Har haft en underbar dag tack vare alla personer som jag känner! You guys made my day! Marie, min arbetskollega bjöd mig på gotta i morse på jobbet!.. Fina presenter från familjen, söta vänner som grattat mig! Innan jag ens hade varit på jobbet 30 minuter så hade ungefär 8 personer hunnit gratta mig, jag har varit på toppen humör heeeela dagen! :D (förutom på E4:an hem då det var en GUBBJÄVEL framför som inte kunde köra bil! ) Men för att fortsätta..så blev jag bjuden på middag åh.. Jonas jag och Sandra hade det hur mysigt som helst! Och jag har verkligen insett hur många fina människor som jag omger mig med. Tack för att ni finns vill jag bara säga :) Grym dag! PUSS på rumpan!







hjärtat gör de som förnuftet inte förstår



Det är omöjligt, sa tvivlet.

Det är farligt, sa rädslan.

Det är onödigt, sa förnuftet.

Prova ändå, viskade hjärtat...



Det är dippen jag vill åt!



Jag ville bara påpeka Pebb som tycker att jag är en chips-tjej.. att så är inte fallet. Jag är en dipp-tjej. Som september skulle ha sjungit: Det är dippen jag vill åt.

Chipset är bara ett verktyg ;)



Girlsnight.. INNE!


Jag har insett en viss förändring som kommit med åren. Jag har numera fler tjejkompisar än killkompisar. Förut hade man mer killkompisar som man umgicks med, killar är så enkel när man bara är vän med dom. Och det är inte lika mycket skitsnack som gäller liksom, jag kunde tycka tjejer va så töntiga ibland att jag hellre ville hänga med grabbsen!

NU däremot, står jag endå kvar i den åsikten, MEN jag har lärt känna så många otroligt härliga tjejer istället! Som verkligen kan bjuda till och skämta med sig själva! Tanken slog mig häromdagen, då jag insåg att jag har numera fler än bara 3 tjejkompisar, haha. Minns den gången Jag, Pebb & Ella skulle dra ihop till en fest för många år sedan. 30 killar bjudna och 2 andra tjejer... Lagomt! - som vi säger här i sverige. 

hmm..vart en kort historia där,  jag skulle egentligen bara uppdatera att jag ska snart iväg och träffa en gäng goa härliga tjejer som jag precis börjat lära känna och vi ska äta gotta och bara vara precis som vi är :) Fler härliga tjejer åt folket! haha :D









Foppa, en grizzly eller nalle?



Bor i timrå, ja. Hockeyintresserad, nej. Hockey kan av roligt, ja!

Ja, jag är inget större hockeyfan, men kan faktisk titta på hockey endå ibland. Roligt när man väl är inne matchen, då jävlar kan man skrika sig hes nästan. Nu har jag ingen större koll på Mr Foppa här. Däremot är det något i hans utstrålning som gör att jag gillar honom :) Han ser ju ut som både en grizzly o nallebjörn på samma gång! Hur funkar de? ..Men snäll o ödmjuk ser han ut att vara och för att inte tala om det magiska isblå ögonen! ...sånna vill jag också ha!  

Jag vet inte riktigt vad det är, men får en känsla av att han är en sån där person som de flesta skulle gilla. I like foppa pga hans utstrålning helt enkelt! =)





De finaste tårarna jag sett


(gamla bilder)

Kida, my love. Jag vill inte se dig gråta men, igår var det nästan underbart!
Haha, Elak faster jag är! Men igår hälsa jag på hos min bror. Jag hann mer eller mindre bara in dit så skulle Anna och jag vända i dörren för att åka och inhandla lite gotta som vi skulle mummsa på när vi tittade på Desperate housewives. Totte, min hund hade jag också med mig.

Anyway, jag tar på mig jackan. Plockar upp hunden i famnen och ska just gå ut. En mycket ledsen 2årig Kida kommer springades.. "Tatte" "Tatte" !!!!!!

Jag spärrar upp ögonen i chock över hur ledsen lilla fröken kunde bli över att Totte inte skulle stanna kvar när jag for och handlade. Så jag försökte förklara att Totte kunde ju stanna kvar eftersom hon vart så ledsen. Men de hjälpte inte, lilla fröken skrek och tårarna forsade "Tatte!!!..."

Jag inser...
Det är inte på Totte hon ropar, det är på FASTER!  (tatteh)

Det var fantastiskt underbart över att det finns någon som kan gråta så mycket över att jag (??) ska gå därifrån.. Vilken bekräftelse! Loved it ;)

haha



heart cold as ice




Be strong

Hold on

Another day will rise




Gammla bilder från camen!




hohoho hittade mycket gammla bilder från camen! Dessa bilder är ju ca 8år gammla!






Jag och petra för (??) år sedan





Nya Twilight deltagaren??






Ella, Pebb & jag för (?) år sedan






Carro & jag för (?) år sedan haha roar oss med camen







Carro glad tjej, och jag tuggar faktiskt tuggummi överdrivet
 för att få en rolig min och fick värsting smilie i camen, bra jobbat





Haha ja, gammla LUNARSTORM bilden, många tjejer som startade bråka för dom
trodde att jag hade löshår? Kul grej att bråka om? :P 

 



vackra vita vintervärld



Hooooly crap shit motherfucker vad mycket snö det är ute nu!
Jag höll inte på att komma in genom portdörren! Bilarna är fast på parkeringen och det finns inte ens en väg att köra på för stunden! For real.. Det finns ingen väg..



RSS 2.0