Vad blir du sugen på då?

Igår, Tisdag. Pebb och jag sitter och glor på hemmafruarna. Ni vet den mexikanska familjen Solis, deras dotter Juanita dök upp i bild och plötsligt hör jag detta komma ur petras mun: "Jag vart sugen på våfflor när jag såg henne"

Är jag det minsta förvånad över att det är pebb som säger detta?...Nej inte det minsta. Min tanke går bara runt och runt...HUR blir man sugen på våfflor när man tittar på en knubbig unge?

 


Cherry baby





Ännu en målning som jag gjort i gymnasiet :)
Här gör sig färgerna inte riktigt rättvis.

 

 


sudda bort din sura min

Anledningen till att jag skriver mycket just nu om att förändra sitt inre, är för att många just nu söker förändring. Många har börjat tagit tag i sig själva, tränar och några försöker jobba med sitt inre. Men man kan inte lägga sig för natten och hoppas på att morgondagen ska bli en bättre dag. Hur ska den kunna bli det? Jag tänkte att jag skulle ge er en sanning om du hitills bara funderat på att "du vill ha förändring" men ännu inte jobbat för den. Och så här lyder den sanningen: Om du vaknar imorgon och är samma människa då som du är idag, så varför skulle den dagen bli nå bättre än gårdagen?

Nu är den sanningen till er som tycker att de flesta dagar hade kunna varit bättre. Men om du vaknar imorgon och tänker i samma mönster som du gör idag. Vad ska då bli annolunda hade du tänkt?





Du är starkare än vad du tror



Att vara stark betyder inte att man alltid ska orka mest eller att aldrig falla ihop.
Att vara stark är att orka resa sig igen <3




personutveckling. Börja nu!



Det här med att må bra måste man träna sig till precis som allt annat.

Man har lärt sig under alla dessa år i livet att tänka och reagera på ett visst sätt. Att tänka efter ett visst mönster. Så att sitta och säga om sig sjäv att man "vet" att man skulle behöva arbeta med sitt inre men gör det aldrig?? Det är ju som att hoppas på att bli en bodybuilder medans man bara sitter på arslet och blir fet.

Personligutveckling är för det första att inse att man behöver förändras. Det är faktiskt första steget på en personligutveckling. Om man aldrig inser att en förändring behövs, så sker den ju aldrig. Steg två är att faktiskt skapa den förändring som man insett att man behöver.

Tex om man är väldigt dålig på att hålla ögonkontakt, så kan man börja där med att träna sig till att bli lite bättre på det. Att arbeta med det som man har svårt med helt enkelt osv. Kom ihåg att man kan inte förvänta sig att en förändring sker över en natt heller. Och det är inte alltid lätt att arbeta med sitt inre, då man måste inse vissa mindre bra sidor hos sig själv som man kanske borde ändra på.

Istället för att nu veta att du behöver en förändring för att få ett bättre mående. Sitt för faaaaaaaan inte och vänta på att det bara händer en dag att du vaknar upp och har ett bra självförtroende och allt sånt shit. Det händer inte. JOBBA för det! Precis som du för göra med allt annat.


För er som nu är lat och inte orkat ta reda på vad ni ska börja med, så tänkte jag rekommendera er att leta rätt på en video som heter Jag AB. Grymt bra föreläsning som får dig att tänka och inse fakta om dig själv.




Jag var typ död

Tjabba.

Asså fy fan va slut jag måste varit idag. Fick hoppa in på jobbet idag, men slutar som sagt tidigt. Så jag for till mamma direkt efter arbetet. Fika och sedan invänta reprisen av idol som började 11.30.

11.15 somnade jag på mammas soffa. Mamma väckte mig när Jay skulle sjunga. Jag såg. jag gillade det. Somnade om. Vaknade 16.00

Mamma försökte få liv i mig för att tala om att hon skulle på birsta med en vän. Hennes vän försökte hejja på mig. Men jag har inte ens reagerat att de fanns folk i vardagsrummet.. Det kan jag kalla för dödstrött

Jag är fortfarande helt slut. Ha varit orolig över att jag inte ska kunna somna inatt pga jag sov så länge. Men faktum är att jag har längtat hela dagen efter att få dregla på kudden. SÅ nu ska jag göra det! :)

God natt vänner



tidsfördriv i bilen

Totte och jag i bilen medans vi väntade på mamma!


En seriös bild måste man ju ha..



Totte ogillar när man blåser på honom




Här ger han tillbaka!


haha stackars hjärtat ser olycklig ut (rädda mig säger han) och jag bara skrattar?




This I made



Jag har gått igenom lite kartonger här hemma och hittade några målningar från då jag gick gymnasiet. Tänkte att jag skulle visa er en av målningarna som vi fick i uppgift att göra. Detta motiv är vi flera som målat av. Vi skulle nämligen sitta vid ett bord och måla från varsin vinkel.

Jag är fan nöjd över vitlöken alltså! haha


Jay Smith idol-vinnare!



Jag hoppas att Jay Smith vinner idol :)
Fy fan, het röst han har! Han är grymt bra, men efter att jag hörde den här låten med honom så fick han bli min nya kärlek.


Idag köpte jag detta:




oj oj oj!
Jag börjar faktiskt gilla min lägenhet haha!
Idag har jag skaffat lite mer fina saker att inreda med

X 2 stora korgar att förvara småplock i
X Gardiner som är sjukt fin
X Ett fint o mysigt överkast till sängen
X ljus
X galgar
X Och en parfym  ;D

= 800 kr



Nu, varje måndag.

Zumba var skitskoj!
Verkligen att rekommendera till alla er som gillar att röra på höfterna i salsa-liknande rörelser i högt tempo :) Zumba är nu inbokat varje måndag för min del.

Haha Jag och Pebb gick in i salen för att börja träningen. De andra som redan var inne i rummet höll sig på ena sidan och vi kunde inte förstå varför alla höll sig på vänster sida. Aja, vi höll höger. Vi skulle ju endå hamna i mitten när vi faceade scenen där instruktören skulle stå. Mycket riktigt, dans-rörelserna började. Meeen efter ett par moves, så tog instruktören plats på golvet, brevid oss. vilket betydde att hela klassen vände sig. Så helt plötsligt är ju vi längst fram! jobbigt läge, men man hade inte tid att bry sig om de andra när man stod och skrattade åt sig själv i spegeln. Alla höftrörelser och skaka på armarna och ja, allt sånt där :P Skoj vare iaf! Jag ville inte sluta :)






Zumba




Ikväll dansar vi zumba!

Skaka roooumpa!





Be nice






Gör något snällt för någon annan :)








Du väljer ditt liv.

Jag hör om och om igen från mååånga personer som önskar att dom mådde lite bättre. Dom säger till sig själva - Jag vill inte må så här. (Rätta frågan du bör ställa är istället: Varför mår jag så här.). Sedan suckar dom tungt och löser det hela med att plåga sig själv med grubbleri, matfixering, fest och söka bekfräftelse. Okej, har den metoden funkat? Om den gjorde de, good for you. Men jag tvivlar starkt. Och dom som jag har hört tidigare berättat att dom valde den vägen, dom ångar sig och önskar att dom hade kunna gjort det på ett mer hälsosamt sätt.

Om man verkligen vill jobba för ett bättre mående, så istället för fråga alla andra vad man ska göra, kanske det är dags att ta reda på det grundligt istället? .. Läsa böcker om hur du finner ett välmående. Prata med någon proffessionell.

Plåga sig själv är inte rätt metod. Jobba för den inre hälsan istället. Din situation kommer aldrig förändras, så vida du inte gör förändringen.


Ta hand om er! Kraaaaaam




"I hate you philip morris"



asså nej.
nej nej neeeej
Jag skulle skriva ett inlägg tidigare om den sämsta filmen jag skådat. Jag o mamma skulle ha myskväll igår och ville se en rolig film. En komedi. Så vi hyrde I love you Philip morris. Den sög (bokstavligen i filmen dessutom). Jag skrattade kanske en gång under hela filmen. Sedan var det lite man-love som varken jag, mamma eller anki ville se.

Men så var jag nyss in på Pebbs blogg, hon tycker tvärtom och denna film står högst på hennes lista av bästa filmer?...Vart är världen på väg? PEBB varför gör du så här emot mig! :P




INTE en rolig film.




Tisdag. You know what that means!



Despertae housewives!

Yes, äntligen tisdag igen! Nu inväntar jag att mammsen ska komma hem med bilen, sedan ska jag som vanligt till Sandra och glo på tv, som varje tisdag. Våran tradition. Innan dess ska vi ut och äta nånting gott och sedan hem till henne för att åter fortsätta äta massa gotta! :D Tisdag är våran skämma_bort_oss_själva_dag.

Ni andra som också är fans av hemma fruarna, hoppas ni myser till det riktigt framför tv.n ikväll. Några tända ljus och nå gott. Så känner vi gemenskapen :D Ha en trevlig kväll





duscha = paus



duscha = paus

Jag tänkte jag skulle dela med mig lite kort av vad jag gör när jag måste få "andas". Ibland kan dagen  kännas tung och jag har då bestämt mig att duschen ska symbolisera minst 20 minuters paus. I duschen får jag inte tänka på någonting annat än postivita tankar eller så inget alls.

jag försöker tänka att duschen symboliskt renar mina tankar och känslor. Att problemen för stunden försvinner bort med vattnet. Jag försöker verkligen att bli "noll-ställd".

För att försöka inte tänka negativa tankar, så fokuserar man på nuet. Känna värmen från vattet. Föreställa sig att bekymmer spolas bort. Man ska alltså bara se det som finns framför ögonen på dig. Känna vattnet och andas luften. Man försöker tänka att det är frihet att befinna sig precis där. En lugn plats. Din paus och vila.


Girlpower, sexy bitch

Här har jag hittat en bra version av Sexy bitch som jag tror speciellt Tilda kommer gilla ;)

Tilda, Pebb, Tereze, Issa, Carro, Sandra, Cissi E. Anna K., Frida och alla tjejer som jag känner. This is for you girls. Girlpower :D




livet är underbart ibland trots allt



Se va lycklig jag blir när jag gymmar..
Jag fick mig ett rejält skrattanfall precis innan pebb knäppte. Den här bilden var tillägnad tereze (av någon anledning? ) haha

Älskar hitills denna dag! Ja, idag känns det som man är kär i livet :) Jobbade imorse men de var lugnt ändå, va skönt att vara uppe tidigt på en helg, efter jobbet fikade jag hos mamma och sedan vart det gymmet med Pebb som sagt. Klockan är vid det här laget bara 12.40

Så efter träning  vart det hem och möta tapetserarn, "diskutera klister" (Nästa torsdag sätts det igång!).  Nu precis har jag duschat riiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiktigt länge för en gångs skull..säkert 40 minuter i kokande vatten. Toadörren var öppen, det vart till o med imma på hallspegeln ska jag säga, så varmt var det!
Nu ska jag kasta på mig nå kläder, sen över till mamma som är barnvakt. Hälsa på där och sedan fortsätter kvällen med att sitta i soffan framför tv och gott :)


Breath in this moment


från sommaren - 10 ( i gamla lägenheten) <3

helg helg, ljuva helg..

Det blir det en lugn kväll, ska ju jobba imorgonbitti, men änywäy. Ska duscha strax, sedan blir det prommis mot broder, titta på idol och busa med det lilla hjärtat, kida. Detta blir en bra helg känner jag på mig. Jag ska verkligen njuta, leva här o nu. Ta vara på stunden.


Undra vad de andra damerna i truppen ska hitta på?






Fight mot Light


Konsumenter i Samverkan har inlett en kampanj mot den nya typ av mat och dryck som kallas "light". Vi vänder oss därför emot den vilseledande reklam som vill skapa skräck för kalorier.


Light betyder "lätt" och tanken är att nå den stora grupp konsumenter som är rädda för att bli överviktiga. Men det finns inga bevis för att man går ner i vikt om man äter "light".



Aspartam är billigare att framställa än vanligt socker. Det gör att detta syntetiskt framställda sötningsmedel är attraktivt för producenterna. Dessutom är apartam (E 951) cirka 200 gånger sötare än vanligt socker. Det betyder stora kostnadsbesparingar.


För att marknadsföra produkter med aspartam gör producenterna reklam om att produkten inte innehåller några kalorier.



Aspartam fick namnet Nutrasweet och började användas i Coca-Cola 1983. Coca Cola lanserade sin nya produkt "Diet Coca-Cola". Trådsmala fotomodeller gjorde reklam för diet-produkterna och gav intrycket av att man blev smal (och vacker) av att använda "Diet Coca Cola".



Numera har allt fler producenter slutat använda namnet Nutrasweet och man ser inte längre ordet "diet" på burkarna med Coca-Cola. I stället har man gått över till ordet "light". Ordet "light" ger intryck av att man blir smal om man undviker vanligt socker. Men ny forskning påvisar att effekten blir den motsatta.


Att producenterna framför allt vilseleder barn och ungdomar på detta sätt är en anledning till att Konsumenter i Samverkan vill medverka till att avslöja bluffen.




Det finns nu vetenskapliga studier som visar att aspartam stör kroppens produktion av serotonin. Denna signalsubstans styr viktiga funktioner i kroppen. Serotonin styr till exempel mättnads- och hungerkänslorna. Om man konsumerar mat och dryck med aspartam upphävs den naturliga mättnadskänslan. Man vet helt enkelt inte när man ska sluta äta. Alltså riskerar man att gå upp i vikt trots att man försöker minska sin vikt.



Reklamen för produkter med syntetiska sötningsmedel är helt enkel cynisk. Aspartam är en produkt från den multinationella kemijätten Monsanto, som också producerar bekämpningsmedlet Roundup och fått stark kritik för sin reklam även för detta. Det visar med önskvärd tydlighet företagets uppsåt att tjäna lätta pengar på ett otillbörligt sätt.






text kopierad från sidan
http://www.konsumentsamverkan.se/11verk/kampanj/lightprd/varfasp.htm






Fran the Nanny?



2 omgångar balsam och 2 timmar med borsten så är tovorna borta :)





RSS 2.0