2. Energitjuv i relation





I en sund relation är det ett jämt utbyte av energi, givande och tagande, det går jämt och harmoniskt och lämnar en positiv känsla inombords.



Vad en sund relation bör innehålla:
Trygghet, säkerhet, kärlek, omsorg, respekt, god vänskap, empati, förutsägbarhet, beskydd, stabilitet, uppskattning, acceptans, frihet, bekräftelse, öppen kommunikation, lika värderingar, sex som är ömsesidig njutning (om sexuell relation), tillförsikt, jämlikhet, samma rättigheter, fritt val att säga nej respektive ja, eget socialt liv utanför relationen, rätt till nära relationer med familj, släkt och vänner, fritt att ha och uttala egna åsikter mm.




Du är på väg åt fel håll om du upplever:
Otrygghet, osäkerhet, ångest, skuld, oberäknelighet, att du behöver anpassa dig, trycka ner känslor, överkörd, svartsjuka, inte kunna/våga säga ifrån, lidande, maktlöshet, vara undergiven, kontrollerad, brist på empati, skam och övrig brist på det som står uppräknat under vad en sund relation bör innehålla.


Upplever du många av dessa negativa sidor bör du se över relationen ordentligt, om det är värt att stanna. Det kan hända att du umgås eller lever med en person med narcissistiska och/eller psykopatiska drag som i värsta fall kan bli direkt farligt för dig.



Livet är för kort för att slösas bort på människor som du inte får tillbaka att det fina du ger till, du är värd och förtjänar mycket mer, kom ihåg det!

 


Läs mer om Energitjuvar här






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0