blää för idag



Nu måste saker och ting ta och vända snart..
Själen som höll på bygga sig hel har börjat bli trasig igen. Det är fan bara mörker i sinnet.
De där satans mörkret gör att jag inte längre kan se det som jag en gång sett







X-men





haha vilken söt! Vet att carro kommer gilla den här bilden ;) Eller?
klockrena drag som dom lyckats med! =)





Rakt in i hjärtat











Idag tar min djupare sida över.
Den där sidan som lätt berörs. 
 






Jag satt och sov i min soffa och vaknade av ett samtal. Sedan kunde jag inte somna om och på tv var det Oprah. Programmet handlade om vanliga random personer som älskade att sjunga och nu återstod 3 stycken av flera sökande som tävlade om att få spela in en skiva med kända låtskrivare och vad de nu innebar. Jag fortsatte iaf att titta på programmet och vart så berörd när några av dom sjöng. Så jag måste generat säga att det kom en eller två tårar. Inte av att låten var sorglig, utan att dom sjöng den så bra. Det lät så vackert.

Många tycker att texten i en låt är viktig för att dom ska tycka att låten är bra. Och jag tror att dom egentligen är lite mer av en poet som vill uttrycka en känsla med ord.  Jag lyssnar inte alltid på texten, rätt ofta handlar det om melodin för mig. Jag tror att jag är den som hellre uttrycker mig med melodin i en låt. Gillar de tunga trummslagen och den typiska rockballaden. Men jag kan inte alltid förstå vad det är för känsla jag vill uttrycka med den melodin? ..  ibland älskar jag bara rösten på sångaren. Så det är liksom väldigt olika vad jag utgår ifrån när jag tycker en låt är bra. Sedan vill jag bara påpeka att man behöver inte ens alltid förstå vad texten betyder. Sången kan vara på ett annat språk och man kan endå uppfatta den som vacker. Och genom melodin kan man många gånger få en känsla av att de är en glad låt, en sorlig eller om den är gjord av kärlek. 

Jag kan inte förstå vad det är med oss människor som gör att vi älskar musik. Vad är det som händer i kroppen och varför berörs vi av det? Jag menar alla har vi en musikstil som vi gillar. En favoritlåt som spelas lite oftare än de andra. Det är i det här läget jag tror att allt handlar om hur energin i våra sinnen påverkas. Vi vill gärna dansa till många låtar ju. Och det sprätter och hoppar i armarna. På ett eller annat vis så måste energin ut och antingen sjunger vi nog med eller så rör vi oss till musiken.. Det är liksom mina tankar lite så där..



dagen är över nu



Hej alla gofisar!
Jag uppdaterar lite om dagen för er som vill ha kvällsläsning innan sovtime :)
Jag jobbar som sagt väldigt korta dagar just nu och är alltså hemma till ca 12 på förmiddagen. Så idag har jag haft mig en jätte mysig heldag med Petra Nilsson. Vi fikade lite kaffe när jag kom till henne efter jobbet. Pratade, pratade & pratade! Sedan gick vi en prommis tillsammans med våra fyrbenta vänner. Efter en lunch på Sibylla så vart vi lite trötta och fortsatte våran pratstund hemma hos petra. Tiden sprang verkligen iväg samtidigt som den inte gjorde de. Vi har nu emot kvällen ätiti taco och tittat lite på tv tillsammans. När klockan slog 21.00 så var det time for me to go home. Nu har jag just kommit ur en lååång dusch. Fy fan så underbart det känns efteråt. Jag tänker liksom att jag renar mig från både bekymmer och stress när jag duschar.


Snart ska jag köpa mig en digitalkamera! Då kan jag lägga upp lite goa filmklipp på mig och vännerna när vi visar våra bästa sidor ;) Men nu ska jag ta och runda av här!


 Sov gott och ha händerna på täcket!

Snygg text - metod2. (Ladda ner)

 

Metod 2.

Det finns som sagt massor av olika metoder att snygga till en text. Det beror dock på vad man är ute efter, hur man ska snygga till den osv.
Det finns även textsnitt som man kan ladda ner! Du kan googla efter typsnitt osv och se själv vilka sidor du kan hitta till :)

Men Här har jag länkat till en av alla sidor

Gör följande för att ladda ner ett typsnitt till din dator: 



1.








2.


OBS!!!!!!!! Se till att det står "Free" brevid "Type"
Som du ser så står det Commercial i denna ruta brevid texten " Type: ".
Den är alltså inte gratis då.







3.









4.









5. När du klickat på Öppna så det dyka upp en ny ruta efteråt. I en av alternativen
kommer det stå "Buy Online" osv. STÄNG den rutan.










6.













Så, hoppas att alla lyckas med detta nudå! Säg till annars, så får jag uppdatera min beskrivning.
Och var inte rädd för att säga till om du inte förstår :)











Finlands Hawaii





Titta, hit ska jag om 2 månader! =) Stugan som är lite till höger bakom gästrummet tillhör också till oss. Hela ön tar ca 1 timme att gå runt och här finns inga människor som tittar snett på dig för att du går i trasiga kläder ens. Här är alla vänner och ingen är någonsin en främlig. Ibland brukar en liten orkester komma till ön och spela dagar och nätter under en hel helg. Vi röker lite fisk och grillar lite korv. Kastar pil och bastar. Trots regn på de fasta landet så är det mellan 30-40 grader ute på ön! Här finns inga måsten och ingen stress.

Ni kan ju kanske förstå att man längtar till att få åka dit! :)








Gäst-stugan/bastun ser vi här på bilden. Ser ni vad nära det är till havet!?




Grannen, där sitter även en del av orkestern eller vad man ska kalla dom :)






Nicole kidman





hahaha så jävla klockren
ni ser vem de är va? ;)




Suomi


Titta va härligt! Finland

Asså fy fan va tiden går fort!
Jag tyckte nyss att det var tisdag och jag mummsa gotta till desperate housewives..och om 2 dagar är det tisdag igen! Aja, det är ju positivt, kan jag äta massa gotta igen till ett bra program!

Jag funderade nyss lite på planerna som är på G i år och det är mycket mysigt och roligt som kommer hända. Nästa helg blir det första grillningen ute om vädret tillåter. Brorsan fyller ju år då, så då blir det mys på uteplatsen. Jag har ju köpt ny lägenhet och den ska inredas! I mitten på juni får jag börja flytta in där. Och efter midsommar så åker jag, mamma, brorsan + hans familj och mina morbröder till Finland för en 50års fest. Så roligt när släkten är samlad! Planer på arbete i Norge finns det också, men ingenting är 100% klart ännu.. Sedan  så länge kommer det vara en liten lucka på allt roligt som jag vet om iaf. Men om allt går som planerat så kommer jag åka och fira min jul i spanien hos min faster som flyttar dit =D

Jag vet att man inte ska ha förväntningar..
men jag hoppas verkligen allt blir som jag tänkt mig!



Så röstade ni




Jag lade upp ett inlägg för några dagar sedan och ni röstade mellan 6 olika bilder som jag gjort i ps. Ni röstade då fram  min spegelbild som den bästa photoshopade bild som jag gjort mellan just dom alternativen :) Tack för att ni röstade!

Repa din bild




Jag har länkat till samma bild med repor som jag använt mig av Här!








klart! Effekterna kan se olika ut beroende på hur din bild ser ut
från början. Så det är bara att testa sig fram i menyn vid dina lager om
du inte skulle bli nöjd med samma effekt som jag använt mig av.

 

Hoppas du lyckadas med detta! Meddela mig annars.

Lycka till :)

 





Nybörjare i Ps?



Tjoho alla vänliga själar där ute!

Jag har fått så fina kommentarer från mina besökare som uppskattar mina Ps-tips och ni är så fina som tar er i tid att berätta detta för mig :) Det gör mig himla glad! Dock får jag höra av många att dom känner sig dum som inte förstår mina tips, och det är många nybörjare. Och då vill jag bara tala om för er att jag har ju inriktat mina tips till dom som redan kan lite om programmet. Så jag anpassar mig inte efter nybörjare och de är dels därför ni inte förstår förklaringarna. Så det finns ingen anledning att känna sig dum. Ni kan inte sätta den pressen på er själva att kunna programmet, precis som att ni kan inte alla yrken försen ni har lärt er dom :)

Däremot kommer jag framöver att anpassa till nybörjare också! Jag ska försöka lära mig hur jag kan visa allt på film/klipp istället =) bra va!


Men mina tips som sagt till alla nybörjare där ute. Testa alla verktyg och se vad som händer. Försök inte att göra en snygg bild det första ni gör. Kladda på bara! Och tips Nr 2 - lär er vad lager är. När man förstår hur man arbetar med lager så kommer det underlätta mycket för er när ni ska arbeta i photoshop. Börja med det iallafall. Sedan kan ni komma hit och be mig visa ett tips så ska jag hjälpa er på vägen!

Hare bäst!


Ingen bra dag idag




Jag tror min själ har lämnat mig och tog energin med sig.
Inget speciellt som orsakat att jag känner mig låg idag. Men alla har vi väl sånna dagar då man är låg utan att veta varför. Jag tror i mitt fall att det är så mycket "Måsten" och sedan att jag skapar mina egna "måsten" och sånt som man borde och sånt som man skulle vilja. Allt de där skapar kaos i mitt stackars huvud. Det totalt låser sig sig och jag måste bara lägga mig ner och inte göra något istället. Det blir som en trasslig tråd som växer sig större och större och jag hinner inte reda ut den. Så nu har jag legat i en liknande fosterställning i 5,5 timme och lyssnat på en och samma låt i hopp om att den skulle ha piggat upp mig. Men icke. Och jag hatar när jag har den här känslan i kroppen.. Allt är verkligen värdelöst. Man känner ingen sympati för någon annan. Man orkar inte umgås med någon person. Maten är äcklig och jag är ful. Ja det finns alltså ingen positiv tanke i den här läget.

Jag gillar egentligen inte heller att skriva ut det här på bloggen, man blottar sig totalt. Men samtidigt så kan det vara skönt för någon annan som kanske känner samma sak och läser detta. Man känner sig inte ensam om det då och det är många gånger en tröst.


När jag loggade in och skulle skriva det här inlägget så hade en söt tjej vid namn Anna kommenterat så fint till mig. hon tackar mig för Ps-tipsen. och jag vill bara visa min uppskattning till att hon skrivit det och säga att det gav mig faktiskt lite glädje i denna gråa dag. Så tack själv för de fina orden :)


Bort med skiten!







Jag fick mig visst ett himla ryck nu på kvällskvisten och började rensa lite bland sakerna här hemma. Jag avskyr när det inte är ordning och reda! Dock kan jag vara stökig ibland, men avskyr det och gillar verkligen att det är tomt på prylar nästan. Det som är bra med att man flyttar, då rensar man verkligen på sakerna och nu när det gått så kort tid mellan mina flyttar så kommer jag behöva rensa igen, andra gången på ett halvår alltså. Jag tycker det känns så himla skönt faktiskt att kasta massa onödigt skit. Det känns som om man rensar i sig själv på någotvis när man gör så. Man blir av med lite lasst liksom :) Att har för mycket saker omkring sig, det tar faktiskt energi!

Min bror har kvar lite av mina saker i sin källare, så jag var där i lördags och skulle kasta lite av mina saker. Så hittar jag några kuvert från min 15årsdag. Jag öppnar och hittar 200kr! *jippi* , jag hittade i nästa kuvert 100kr till! *glad tjej* och i det tredje kuvertet hittar jag 1000kr! *MYCKET GLAD TJEJ* haha. Ni ser ju hur glömsk jag är. Jag har liksom haft 1300 som väntat på mig i 7 år! ..herregud..


<3 klänning


Ärmarna skulla vart liiite längre på den här klänningen, så det varit som T-shirt ärmar. Då hade jag varit hur kär som helst! Och jag gillar hur uringningen är skuren. Men priset var upp emot 4000kr för denna?? Jag måste ju ha sett fel alltså. Men tipsa gärna om ni sett nån liknande klänning på någon sida! Jag skulle bli så tacksam! :D

Kraaam






















Med eller utan?

Det var Therese som påpekade igår att jag passade bra i lugg. Och smaken är naturligtvis som baken och jag har fått höra att man passar bra utan också. Men nu vart jag nyfiken och se vad majoriteten egentligen tycker! :D Själv kan jag så klart inte bestämma mig.




webvoter-omröstning
Vad tycker du? Med eller utan lugg?

1. Med Lugg
2. Utan Lugg

Se resultat

Skallad idag ;(



Idag sitter jag hundvakt åt brorsans damp-men ack så söta-Jackrussel. Han har redan skallat mig en gång i dag och jag ska fortsätta vakta honom tills på söndag! Efter jag skrivit klart här så ska jag försöka vila mitt stackars huvud. Har huvudvärk, men det kommer inte från hunden, utan från mina ömmande axlar! Dock känns de lite som om jag har feber för stunden..  Så idag ska jag ta det lugnt då jag ska upp imorrn och jobba kl 7.

Morgondagen innefattar Jobb - sola - shoppa skor - middag. =) Jag stekte lite köttfärs i tisdags (tror jag att det var?) anyway, jag trodde att det skulle vara slut samma dag eller nåt. Men det visade sig att ½kg köttfärs räckte enda tills idag för mig! Så jah, jag har ätit taco tisdag, onsdag, torsdag och fredag. Imorrn blir det middag tillsammans med Tess & Jonas. Guess what. Vi ska äta taco haha ;D

Vi hörs senare Bajsungar ;D Ciao!


Finns han?





ååh Gud! Finns du?!
Kan inte jag få en kamera i så fall?

Snälla..?













Bilder från kroglivet





Gamla bilder sedan kroglivet :)




oh SnääP

Jag fick sån god lust att göra en egen inne & utelista =)
Fast det är ju mer en hissa & dissa-lista..










En ande i kroppen?

Jag tror att dom från ovan fick nog av att se på mig på soffan hela dagarna och gav mig energi som hette duga idag. Fullt upp sedan jag vaknade imorse och dagen är inte över. Men nu har jag intagit mitt soffläge igen tillsvidare, tycker att jag förtjänar det! måste ju smälta maten :)





Framtida inredningen



Afton! Innan jag kastar mig i sängen och dreglar järnet så tänkte jag visa lite vad mina planer är för den nya lägenheten! Jag vill ha kakel i badrummet med golv-värme. En spegelgarderob i hallen. Och i köket hade jag faktiskt tänkt ha det väldigt likt som det är på bilden. Stenbänk och lysen osv. Vi får väl se om jag kan lyckas spara ihop till en kamera nu också så jag kan visa lite vrålsnygga bilder om några månader :) Så när det blir flytt i mitten av juni är alla sötisar välkommen att hjälpa till att flytta :> Det är faktiskt inte så mkt grejer att bära. Några få kartonger, soffa, bord, säng.

Så nu ska jag kasta mig i sängen och drömma om min nya lägenhet!
God natt vänner



Njut av det lilla

 

Ikväll ska jag ha myskväll för mig själv! Tänkte börja med att äta taco och avnjuta Coca cola till det. Ta en värmande dusch och gosa ner mig i mjukiskläderna. Invänta på Desperate housewives och äta lite ..uhm..antingen choklad eller så blir det brieost. Hur som helst så längtar jag tills allt det här! Det är viktigt att kunna hitta de små sakerna som gör livet lite bättre. Jag försöker verkligen "befinna" mig här o nu då jag tycker att jag upplever något bra. Tex när jag väntar hela vecka på mitt favvo program. Då ser jag oftast till att äta nåt gott till och njuter av den timmen som programmet varar. Man skapar sina tillfällen, även dom lyckliga stunderna :)






Avatar - Kristina




Här har jag gjort om Kristina till en Avatar.
2 timmars arbeta bakom denna



Före | Efter - Faith Hill




Här är en före & efterbild på Faith Hill.
Förstår egentligen inte varför dom skulle redigera henne.
Jag tycker hon var vacker på orginalbilden. Men dom kände att påsarna under ögonen skulle bort. Att håret skulle ändra form på vänster sida. Att hon behövde bli smalare. Ser ni extra armen som dom klippt in på efterbilden vid magen? ..På orginalbilden så är den lite av hennes hand som syns istället. Dom har tagit bort lite av ryggen/nacken. Hon har ju lite mer "puckel" på orginalbilden. Och sedan smådetaljer som ljus och hyn/rynkor.



The soul is crying






Ta hand om din själ som om det vore en bra vän










Rösta =)

Det är intressant att se vad ni tycker är bäst gjort i Photoshop
så då kastar jag upp ett inlägg där ni ska rösta.

Rösta på den du tycker är bäst


Nr 1





Nr 2





Nr 3





Nr 4





Nr 5





Nr 6




webvoter-omröstning
Rösta på den photoshopbild som du gillar mest

1
2
3
4
5
6

Se resultat

hög



<3 <3 <3

Jag behöver inte snus. Jag behöver inte cigaretter. jag behöver inte alkohol. Jag behöver inte droger. ..Den här musiken gör mig hög !

Jag har tillsammans med Petra, Matilda, Carro, Issa & Theréze haft en kanon trevlig förfest! Hade det jäkligt trevligt faktiskt. Synd att jag ha gett upp det här med krogen bara. Den här låten vart en skattjakt då vi inte kom på vad den hette. Men google vettu! FY fan det här kan man inte sitta still till ju! Så jäkla underbar låt ! Jag kan dansa och stuttsa på dansgolvet endå jag utan att dricka :) Krävs bara rätt musik .. And this is it!



Vip inbjudan



Petra, numera 22år gammal skickade den här inbjudan




Fint ögonblick


(gammal bild)

Tidigare idag var jag hos min bror på besök. Lekte med lillskiten som är lite över 1år och försökte lära henne säga Faster. Hon försökte, men det var lite mer som "Tatteh" haha så charmigt! Och inte nog med det, så när jag skulle gå stod jag i dörren och vinkade hej då. Hon vinkade tillbaka och sedan gav jag henne en släng-kyss , ni vet..när man pussar på handen och riktar den emot personen och blåser. HON GJORDE LIKA TILLBAKA! Så jag tar mig en liten ära att få säga att jag är den första som fått en släng-kyss av charmtrollet :) Hon försökte till och med göra "puss-ljudet" <3 <3 <3 <3 <3





Snygg text - metod 1.






Metod 1.












That should be it :)

Lycka till vänner!
Säg till om det består något frågetecken







 

 

 

 


Pengar !








N A I J S O N  -  S T Y L E


Jag känner inte många som är bättre än mig på att spara pengar.
Så nu jag kastar upp några av mina tips om hur jag sparar mina pengar..

..och som min mormor brukar säga:
Det är inte de stora inkomsterna som gör dig rik, det är dom små utgifterna. 








Ps: Skaffa dig självkontroll och disciplin!






Så kände jag mig typ






Så här kände jag mig tidigare..och jag känner mig fortfarande så här. Jag kom hem från jobbet och kände att jag behövde vila, den vilan däremot växte till en 4 timmars sömn istället. Jag dreglade på min arm :( uew.. Och som jag skrivit i de andra inläggen också så är det säkert från förra veckans maratonlopp mellan olika vänner som gjort mig slut på energin denna vecka. Jag orkar bara äta och finnas till i min lägenhet. Det är en konstig trötthet, inte bara lite seg och så som man kan vara. Utan verkligen döds-trött. Jag kan tänka mig fortsätta sova trots 4 timmar tidigare på dagen.

Ikväll blir det mys med me myself and I. Jag ska äta taco, dricka läsk, äta morotskaka, brieost, fläslfile och potatisgratäng. Haha ne, jag ska väl inte mixa allt på samma gång, utan äta det som faller mig in och njuta av det tysta omkring mig :)

Hare gött vänner!

 


När själen behöver dig..

Jobbat liten stund tidigare idag, sedan har jag haft gott sällskap av Andreas, ätit taco och bytt några ord. Vi saknade sophie som tyvärr inte kunde följa med. Men taco kan man alltid göra igen! Nu sitter jag här i lugnan ro och lyssnar på lugn musik. Jag har köpt chili-choklad som jag ska mummsa på ikväll. Jag vet, det låter inte alls gott, men även till min förvåning så var det faktiskt väldigt gott när jag smakade första gången. Man ska inte döma ut något i förskott! ...




Hela förra veckan var jag som sagt på språng. Både på ett positivt o negativt sätt. Jag gillar ju när jag har mycket att göra och får åka till olika ställen. Umgås med massa olika vänner och få kontakt med nya. Jag var sällan hemma förra veckan och bara "va". Vilket nu istället resultera till att jag denna vecka istället inte orkar umgås med lika många personer och jag har inget språng i kroppen. Nu orkar jag bara finnas till i min nya mjukisdress och lyssna till musik, äta gott och känna frihet.

Det är viktigt att umgås med din själ också..
Jag är den där personen som måste få samla mina tanker, samla energin och få andas ut. Så när jag umgås med för många och alltid har något att göra, så hinner jag inte med att tänka, vilket på ett sätt är skönt ibland. Men då kommer allt ikapp senare endå, det kan nog många känna igen. Jag däremot känner mig själv bättre än vad många andra gör och vet att jag mår bättre av att stanna hemma även en fredagskväll i ensamhet, hellre än att umgås med folk. Trots att jag egentligen vill hitta på nåt så är det bäst att låtabli ibland, när själen behöver dig.


Jag tar hand om min själ. Gör du?



Bli rik











Äggstra äggstra!

 

Jag har gjort den själv ;D 
 

Ikväll blir det nog lite äggmålning med tjejorna. Fan va mogen vi är!
Strax ska jag kasta mig in i bilen och hämta både mamma o Petra från jobbet. Sedan måste jag nog hem en snabbis innan äggmålningen. Känner att jag ha varit på språng hela veckan och precis som jag misstänkte så kommer det ikapp mig, energimässigt. Så jag känner att jag måste få andas ut. Samla tankarna.

Nu ska jag åka! Få se om jag orkar uppdatera lite senare.
 Hare gött vänner!


RSS 2.0